Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА-София победи Лудогорец с 4:1 на „Българска армия“

[post-views]
ЦСКА-София победи Лудогорец с 4:1 на „Българска армия“

ЦСКА постигна първа шампионатна победа като домакин срещу Лудогорец след успех с 4:1 в дербито на 29-ия кръг на efbet Лигата. „Червените“ надиграха осигурилия си вече титлата Лудогорец за първи път на стадион „Българска армия“ за първенство и направиха решителна крачка към второто място в класирането преди директния сблъсък с Локомотив Пловдив в събота:

Нидерландските централни защитници Юрген Матей и Мено Кох, както и ганайският нападател Бисмарк Чарлс и еквадорецът Жорди Кайседо от дузпа се разписаха за успеха на ЦСКА. За Лудогорец точен бе българският национал Сисиньо. Срещата започна с минута мълчание в памет на легендарния защитник на ЦСКА Георги Димитров, който почина миналата седмица на 62-годишна възраст. „Червените“ стартираха агресивно и поведоха още в 4-а минута. Греъм Кери центрира от корнер и Юрген Матей на близката греда с глава не остави шансове на Кахлина – 1:0. Бившият играч на ЦСКА Кирил Десподов започна като титуляр за Лудогорец и бе посрещнат крайно враждебно от привържениците на „червените“, които цял мач скандираха обидни епитети по адрес на доскорошния си любимец. ЦСКА стигна до втори гол в 54-а минута, чрез точно попадение на Бисмарк Чарлс. В 60-а минута Лудогорец се върна в мача след гол на Сисиньо, който бе изведен в чиста позиция и успя да преодолее Бусато. Попадението бе преразгледано с ВАР заради съмнения за засада, но ситуацията се оказа редовна.

Две минути по-късно ЦСКА си върна аванса от два гола.

Мено Кох с глава се разписа след грешка при подреждането на защитниците на Лудогорец. В добавеното време Лудогорец остана с човек по-малко след два бързи жълти картона на Мавис Чибота. Крайното 4:1 оформи влезлият като резерва Жорди Кайседо от дузпа в последните секунди на добавеното време. Успехът бе важен за ЦСКА в битката за второто място. „Червените“ вече имат 59 точки на втората позиция. Локо Пловдив е на трето място с 56, но „смърфовете“ са с мач по-малко. А в събота на Лаута Локо посреща именно ЦСКА.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани