Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната ще участва в среща с колегите си от НАТО

[post-views]
Министърът на отбраната Георги Панайотов ще участва в неформалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз в Лисабон, Португалия

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще участва в среща със своите колеги от страните-членки на НАТО, която ще се проведе чрез видеоконферентна връзка днес, 1 юни.

Форумът ще предостави възможност на министрите на отбраната да разгледат редица ключови теми от дневния ред на Алианса преди предстоящата Среща на върха на 14 юни 2021 г., която ще даде насока за бъдещето на Северноатлантическия пакт до 2030 г. и отвъд.

Министрите на отбраната ще обсъдят актуални въпроси от инициативата „НАТО-2030“, сред чиито основни цели са укрепване на единството на Алианса, разширяване на подхода към сигурността и опазване на международния правов ред, с оглед на подготовката на препоръки за предстоящата Среща на върха. Ще бъдат дискутирани също ситуацията в Афганистан и бъдещата подкрепа на НАТО за страната, прилагането на засилването на възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса, както и сътрудничеството между организацията и Европейския съюз.

Източник:mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани