Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Агенцията за авиационна безопасност на ЕС с нови препоръки за пътуване

[post-views]
Ковид-19: Австрия частично затвори границата с Италия

Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз актуализира насоките си за въздушния транспорт, в съответствие с препоръките за пътуване, издадени от Европейския съюз.  Агенцията взима предвид цифровите КОВИД сертификати, настоящата епидемиологична ситуация и състоянието на ваксинационния процес.

Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз не изключва необходимостта от спазване на досегашните мерки като носене на маски, дезинфекция и физическа дистанция при пътуване. От агенцията гарантират,  че тези мерки не бива да създават стеснения и опашки в летищните процеси.

Освен това хората, които са ваксинирани или са се възстановили от КОВИД-19 през последните 180 дни да не подлежат на тестване или карантина, това което ЕС въведе преди седмица за пътувания в Общността. При страни с много висок риск или където се разпространява вариант на коронавируса ще се наложи представяне на тест за коронавирус.

Насоките на Агенцията за авиационна безопасност не са с обвързваща сила, но се надяват, че държавите членки на ЕС ще вземат предвид нейните препоръки, „за да се осигури хармонизация и безопасно възстановяване на въздушния транспорт и туризма“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани