Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

И четирите българки на корта в Лондон днес

[post-views]
Ига Швьонтек  и Ема Ръдукану отпаднаха в Синсинати

Григор Димитров ще бъде поставен под №1 в основната схема на предстоящия ATP 250 турнир в Лос Кабос, който ще се проведе от 19 до 25 юли. Българинът не е играл от Ролан Гарос насам, след като получи контузия в мача от първи кръг срещу Маркос Гирон и преустанови участието си в надпреварата. Преди това първата ни ракета ще е завърне на корта на турнира Уимбълдън.

И четирите български тенисистки, участващи в квалификациите на Уимбълдън трябва да играят днес.

Първата ни ракета Цветана Пиронкова ще играе с американката Усуе Майтана Арконада. Двубоят е първи в програмата на корт №9 в Лондон.

Виктория Томова е на корт №5 и ще срещне испанката Ирене Бурийо Ескорихуела. Елица Костова също трябва да играе в първия мач от програмата на корт №17 срещу Дестини Аява от Австралия.

На същия корт в последен двубой Изабелла Шиникова ще излезе за двубой от втория кръг срещу Клеър Лю от САЩ. Снощи 29-годишната софиянка постигна победа и си осигури 20 точки за световната ранглиста, където е №220.

Изабелла Шиникова направи впечатляващ обрат и спечели първия си мач от квалификациите на „Уимбълдън“. 220-ата в световната ранглиста българка се наложи с 2:6, 7:6 (5), 6:2 над американката Франческа ди Лоренцо (№155 в света).

Следващата съперничка на Шиникова ще е друга американка – Клеър Лю, която е 120-а в ранглистата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани