Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Независимо от пандемията клубът на „милионерите“ се увеличава

[post-views]
Независимо от пандемията клубът на „милионерите“ се увеличава

Клубът на т.нар „милионери“ по света се е увеличил с близо 5 милиона души през 2020г, независимо от пандемията от Ковид-19. Това показват данните от годишния доклад за глобалното богатство на домакинствата на швейцарската банка „Креди Суис“.

Независимо от пандемията от Ковид-19 и съпътстващите я икономически сътресения, тенденцията списъкът на богатите хора по света да продължи да расте се запазва. За 2020г. той е нараснал с над 5 милиона души. Така за първи път в историята богатите хора по света са вече малко над един процент, става ясно от годишния доклад за глобалното богатство на швейцарската банка „Креди Суис“.

Само в Поругалия до края на 2020г. са регистрирани 136 хиляди души с нетно богатство от над 1 милиона долара или с 19 хиляди повече от 2019г. От друга страна Бразилия, която е силно засегната от пандемията, броят на милионерите е намалял с 34 процента или от клуба са изпаднали близо 110 хиляди души.

Освен увеличаването на милионерите от „Креди Суис“ отчитат и друга позитивна тенденция. Според доклада, богатството на домакинствата по света също е нараснало с около 24 милиарда евро през 2020г.

Основен акцент в доклада швейцарската банка „Креди Суис“ поставя върху разширяващата пропаст между богати и бедни, като за голяма част от втората група, пандемията е имала изключително негативен ефект, особено за хората в Индия и Латинска Америка.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани