Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полша въвежда задължителна карантина за пътници от Великобритания

[post-views]
28 дни задължителна карантина за заразените с коронавирус

Полша въвежда задължителна седемдневна карантина за всички пътници, пристигащи от Великобритания. Причината – бързото разпространение на варианта „Делта“, който за първи път беше идентифициран в Индия.

От днес властите в Полша въвеждат задължителна карантината за пътниците от Великобритания дори и при отрицателен резултат от тест за коронавирус, направен преди влизане в страната. Повторен тест за карантинираните ще е необходим и седем дни по-късно. Новите правила няма да се прилагат за хората, които са напълно ваксинирани. Полските здравни власти съобщиха за близо 200 случая на КОВИД-19, което е малък брой в сравнение с регистрираните през пролетта. 

Вариантът Делта, който беше открит за първи път в Индия, представлява 99 процента от всички регистрирани случаи във Великобритания. Новият щам засяга и европейското първенство по футбол. По думите на германският канцлер Ангела Меркел правителството на Обединеното кралство трябва да гарантира, че са налице необходимите хигиенни мерки. Според нея това е зона с вирусен вариант, което означава, че пътуването ще бъде много ограничено. 

В същото време в Израел, където около 60% от населението е ваксинирано, здравните служители предупредиха за риск от „нова вълна“, заради увеличение на случаите от КОВИД-19. Подчертавайки, че лекото увеличение на случаите се дължи на варианта Делта, израелският премиер Нафтали Бенет определи увеличаването на ежедневните случаи като „новата вълна на епидемията“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани