Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ким Чен-ун иска армията на КНДР да засили бойната си подготовка

[post-views]

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е призовал по-рано тази седмица армията на страната да засили бойна си подготовка. Той е ръководил поредното голямо военно събитие в столицата Пхенян, по време на което е критикувал военните учения на САЩ. То е било проведено между 24 до 27 юли, предаде nknews.org.

Не се споменават нови оръжия или планове, свързани с ядрената техника, както по време на партийния конгрес през януари.

Ким критикува съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея, преди предварителното им начало през следващите седмици. Както е известно, Пхенян ги приема като провокация. Но по-рано тази седмица стана ясно, че Северът и Югът отново възстановиха комуникацията си след повече от две години безизходица в ръководената от САЩ дипломация, целяща да лиши Северна Корея от ядрените ѝ оръжия.

„Враждебните сили засилват своите фанатични и упорити практики за нахлуване, като продължават системно да разширяват способността си да нанесат превантивна удари по нацията ни и да увеличат военните си разходи, е казал лидерът на КНДР, според партийния „Родон Синмун“. Нашите въоръжени сили са още по-решителни да сложат край на порочния кръг на засилване на напрежението в момента, добавил той.

Той е поискал военните командири и политически офицери напълно да се разделят с нереволюционната и невоенна идеологическа гледна точка и стил на работа.

Също така стана ясно, че Пак Чен Чон запазва позицията си на началник на Генералния щаб след и че Ри Йон Гил наистина замества Ким Чен Гуан като министър на националната отбрана.

Източник: news.bg 

Най-ново

Единична публикация

Избрани