Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия обеща твърди и адекватни ответни мерки на новите санкции на САЩ

[post-views]
Захарова заяви, че САЩ правят всичко възможно, за да удължат колкото се може повече военните действия в Украйна

Русия обеща твърди и адекватни ответни мерки на новите санкции на САЩ срещу руски кораб и две компании, участващи в изграждането на газопровода „Северен поток-2“, заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова в комюнике, цитирано от Ройтерс.

Проектът за 11 милиарда долара дублира съществуващия газопровод „Северен поток“ под Балтийско море и позволяващ на Русия да заобикаля Украйна за газовите си доставки до Европа. Съоръжението поражда напрежение между Москва и Вашингтон.

Вчера САЩ наложиха санкции на руски кораб, неговия собственик и строителна компания, но противниците на проекта изтъкнаха, че мерките са недостатъчни, за да бъде спряно строителството му.

Също вчера САЩ и Великобритания наложиха санкции срещу лице, което според тях е служител на руското разузнаване, отговорен за отравянето преди година на опозиционера Алексей Навални.

Гледаме на такива действия на администрацията на Байдън като на липса на политическа воля и нежелание за изграждане на двустранни отношения на партньорска основа, се казва в изявлението на Захарова.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани