Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

България победи Чехия в четвъртия си мач от Европейския шампионат по волейбол за жени

[post-views]
Волейболистките ни с първа победа на Европейското първенство в Пловдив

Женският национален отбор по волейбол на България записа третата си победа в груповата фаза на Европейското първенство. Това се случи след убедително 3:0 срещу състава на Чехия в Пловдив и означава, че „лъвиците“ продължават да се борят за първото място в крайното класиране на група „В“ :

Женският ни национален отбор по волейбол записа четвърта победа на европейското първенство, на което страната ни е домакин. Воденият от Иван Петков тим надигра Чехия с 3:0 гейма в мач от група В на надпреварата, която се игра в зала „Колодрума“ в Пловдив. Напред към следващата фаза продължават първите четири в класирането на всяка от четирите групи, а българките вече имат осигурено място в елиминациите, но остава единствено да стане ясна и финалната им позиция в групата.

Успех с 3:0 или 3:1 срещу настоящия лидер Полша днес ще означава първо място за българките.

В зала „Колодрума“ интрига в снощния  мач имаше единствено в първия гейм, който бе най-равностоен. Българките се откъснаха напред рано и поведоха с 13:9, но допуснаха спад, след който се оказаха в ролята на догонващи при 18:20.

Нещата не се промениха дори и след прекъсването, взето от Иван Петков, като чехкините сервираха за гейма при 23:24. Елица Василева с убийствена атака изравни, след това отново направи точка, за да осигури геймбол на България, а Гергана Димитрова затвори гейма в наша полза с успешен удар по диагонала – 26:24.

В следващите части резултата за българките бе 25:11,

25:17. Така волейболистките ни постигнаха третата си  чиста победа, като остават втори в класирането с 10 точки (3 победи, 1 загуба).

Тази вечер е последният двубой от груповата фаза за нашите момичета, които се изправят срещу Полша от 20:30 часа. При победа с 3:0 или 3:1 гейма българките могат да спечелят първото място в групата.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани