Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА-София стартира с тежко поражение участието си в груповата фаза на Лига на конференциите, след загуба с 1:5 от Рома

[post-views]
Съперникът на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа Рома победи с 3:1 Верона

ЦСКА – София стартира с тежко поражение участието си в груповата фаза на Лигата на конференциите, след като загуби с 1:5 от Рома в Рим

ЦСКА започна ударно двубоя и поведе с 1:0 след попадение на ирландеца Греъм Кери в 10-ата минута. Римските вълци не закъсняха с отговора и обърнаха резултата до почивката с голове на Лоренцо Пелегрини за 1:1 и Ел Шарауи за 2:1. Малко преди края на първата част италианците пропуснаха да вкарат трети гол. Шомуродов излезе сам срещу Бусато, но стражът на ЦСКА – София спаси удара.

През втората част италианците вкараха нови три попадения чрез Пелегрини (62), Джанлука Манчини (82) и резервата Тами Ейбрахам (84), който оформи крайното 5:1 в полза на Рома. За разгрома спомогна и изгонването на Яник Вилдсхут в 80-ата минута, който спря опасна опасна контраатака на домакините.

Наставникът на червените Стойчо Младенов имаше доста кадрови проблеми за този двубой и не можеше да разчита на много контузени и наказани футболисти. В тяхно отсъствие шанс за изява получиха новите попълнения Мухар, Лам и Кръстев. В отбрана започна Гълъбов.

Така, Рома потегли с убедителна победа в група С на Лигата на конференциите. В другия двубой от групата норвежкият Бодьо/Глимт надви Зоря Луганск у дома с 3:1. В следващите срещи ЦСКА приема Бодьо/Глимт на Националния стадион „Васил Левски“, докато Рома гостува на Зоря в Украйна. За армейците предстои визита на Ботев Враца в края на седмицата в мач от Първа лига.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани