Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

База на американския военноморски флот в щата Мериленд се върна към работа, след като по-рано бе затворена заради бомбена заплаха

[post-views]
САЩ наложиха още санкции срещу руски олигарси

Базата на американския военноморски флот в Бетезда, щата Мериленд, в която се намира прочутият военномедицински център „Уолтър Рийд“ отново бе отворена, след като вчера спря работа в продължение на няколко часа поради бомбена заплаха, предаде Ройтерс.

На целия персонал в базата, в която се осъществява поддръжка на ВМС на САЩ, бе наредено да се скрие в бомбоубежището, след като в сутринта бе получено анонимно телефонно обаждане за поставена бомба в базата или близо до нея.

Малко след 13 ч. местно време заповедта беше отменена и голяма част от вратите на базата бяха отворени. Преди това от базата съобщиха, че се проверява за присъствието на потенциален стрелец, но по-късно заявиха, че няма индикации за такова лице.

Намиращият се там военномедицински център „Уолтър Рийд“ приема за лечение не само членове на въоръжените сили, но също и президенти и други висши представители на правителството.

Миналата година Доналд Тръмп, който по това време беше президент на Съединените щати, прекара няколко дни в „Уолтър Рийд“, където беше лекуван от КОВИД-19.

Източник: bta.bg

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани