Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Починалите от Ковид-19 в световен мащаб преминаха 5 милиона

[post-views]
Починалите от Ковид-19 в световен мащаб преминаха 5 милиона

Нестандартно място за ваксинация. Полша започва да имунизира гражданите си по всички гробищата в страната. В същото време според официални доклади на американския университет Джон Хопкинс, смъртните случаи от КОВИД-19 преминаха психологическата граница от над 5 милиона души в световен мащаб.  Според Световната здравна организация обаче броят на смъртните случаи е с пъти по голям.

Полското министерство на здравеопазването даде възможност на гражданите си да получат първата или втората доза срещу КОВИД-19 в гробищата в цялата страна. Така хората стичащи се по повод Деня на Вси светии ще могат да се ваксинират в мобилните центрове за имунизация. През последните седмици Полша регистрира ежедневно скок на случаите на заразени. Досега малко над половината от населението на страната е ваксинирано срещу КОВИД-19.

Междувременно според американския университет Джон Хопкинс смъртните случаи от КОВИД-19 преминаха психологическата границата от над 5 милиона. Най засегнатата държава от вируса продължава да бъде Съединените щати, следвано от Бразилия, Индия, Мексико и Русия. Според Световната здравна организация обаче броят на смъртните случаи, свързани с КОВИД-19 е два или три пъти по-висок от официалните данни.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани