Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Илън Мъск продаде още акции за близо милиард

[post-views]
Tesla ще представи своя хуманоиден робот в края на септември

Продажбите на акции на Tesla от страна на главния изпълнителен директор на компанията Илън Мъск продължиха и през тази седмица. А вероятно ще последват и още, пише CNN.

В понеделник Мъск продаде книжа за 931 млн. долара. Така стойността на акциите, с които той се раздели през последните шест дни, достигна 7,8 млрд. долара.

Част от приходите от последната продажба трябва да помогнат на Мъск да покрие данъците си. Предполага се, че действията му са свързани с дискусиите в американския Конгрес относно по-високи налози за свръхбогатите. Но до някаква степен те са и част от предварително подготвен план – Мъск разполага с милиони опции за продажба на акции, които трябва да бъдат упражнени преди следващия август.

В началото на ноември предприемачът попита последователите си в Twitter дали да продаде 10% от дела си в компанията за електромобили Tesla, за да увеличи облагаемия си доход. Близо 58% от 3,5-те милиона гласували бяха „за“.

Илън Мъск, който е шеф и на компанията за ракети и космическо оборудване SpaceX, е най-богатият човек в света, като по данни на Forbes състоянието му доближава 300 млрд. долара.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани