Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ливърпул победи Порто с 2:0 в мач от група „В“ на Шампионската лига

[post-views]
Ливърпул победи Порто с 2:0 в мач от група „В“ на Шампионската лига

Ливърпул постигна пета поредна победа в група „В“ на Шампионската лига, след като надигра с 2:0 Порто на „Анфийлд“. Мърсисайдци си бяха гарантирали първото място още след миналия кръг, но след едно по-слабо първо и далеч по-добро второ полувреме запазиха стопроцентовия си актив.

Тиаго Алкантара в 52′-ата минута и Мохамед Салах в 70′-ата донесоха успеха на домакините. Въпреки тази загуба „драконите“ засега остават на второ място с точка преднина пред Милан и Атлетико Мадрид.

Садио Мане записа своя мач №50 в евротурнирите за Ливърпул.

В другата среща от група В, Милан постигна много важна победа с 1:0 като гост на Атлетико Мадрид. Дебютантът в турнира Жуниор Месиас влезе като резерва и в 87-ата минута отбеляза единственото попадение в мача, което е и негово първо с екипа на миланския гранд, който запази шансовете си да продължи в следващата фаза на турнира.

Така Милан събра 4 точки, колкото има и Атлетико Мадрид. Пред тях са лидерът Ливърпул с пълен актив от 15 пункта и вторият Порто с 5 точки.

Испанският шампион ще трябва да постигне победа при гостуването си на „драконите“, ако иска да продължи напред в надпреварата. На „росонерите“, ще им е необходим домакински успех над мърсисайдци, както и равенство в другия мач в групата, за да се класират за осминафиналите.

Група В:

Атлетико (Мадрид) – Милан 0:1

Ливърпул – Порто 2:0

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани