Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реал Мадрид се класира на осминафинал в Шампионската лига

[post-views]
Реал Мадрид се класира на осминафинал в Шампионската лига

Реал Мадрид победи Шериф Тираспол с 3:0 като гост, с което си отмъсти за загубата от молдовския тим на „Бернабеу“. За „белите“ точни бяха Алаба, Кроос и Бензема. По този начин тимът на Карло Анчелоти си гарантира място на осминафиналите в Шампионската лига. Реал Мадрид започна силно двубоя, достигайки до няколко опасни атаки. В 10-та минута на мача Тони Кроос отправи далечен удар, който вратарят Атанасиадис не изби по най-добрия начин и топката се озова в краката на Карим Бензема, който я вкара във вратата, но се намираше в засада и попадението бе отменено. В 30-та минута на мача Каземиро бе фаулиран. Зад топката застана Дейвид Алаба, но ударът му рикошира в крака на Густаво Дуланто, който прати топката във вратата на молдовския тим за 1:0.

„Кралският“ клуб все пак успя да се разпише за втори път преди почивката. След двойно подаване между Винисиус и Родриго, вторият подаде на Тони Кроос, който вкара за 2:0 в полза на гостите. Първоначално останаха съмнения дали топката е преминала голлинията с пълния си обем, но технологията сигнализира за попадение, с което Реал си гарантира солиден аванс преди почивката.

В 55-та минута Карим Бензема реализирайки за крайното 3:0.

С успеха Реал Мадрид събра актив от 12 точки, с 2 повече от втория Интер, докато Шериф остава трети с 6, с което си гарантира място в Лига Европа напролет. Шахтьор са последни с 1 точка в актива си.

В другият мач от група D, Интер победи Шахтьор Донецк с 2:0. В герой за „нерадзурите“ се превърна босненският национал Един Джеко, който вкара и двете попадения в рамките на само шест минути през второто полувреме, за да гарантира успеха на отбора от Италия.

Група D:

Интер – Шахтьор (Донецк) 2:0

Шериф – Реал (Мадрид) 0:3

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани