Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Румънският парламент одобри правителството на Николае Чука

[post-views]
Москва затваря румънското консулство в Ростов на Дон

Коалиционното правителство на Национално-либералната партия (НЛП), Социалдемократическата партия (СДП) и Демократичния съюз на унгарците в Румъния (ДСУР), оглавявано от премиера Николае Чука, получи вот на доверие в румънския парламент, съобщава телевизия Диджи24.

Правителството е получило 318 гласа „за“ при необходими най-малко 234 гласа за встъпване в длъжност. Против са гласували 126 парламентаристи.

Кабинетът ще положи клетва в 15.00 часа днес в президентския дворец Котрочени, съобщиха цитирани от телевизията източници.

54-годишният генерал от резерва Николае Чука, сенатор от НЛП, оглавява правителство с 20 министерства. Партиите в коалицията се договориха за ротация на премиерския пост през година и половина.

Днешният вот слага край на продължила около два месеца правителствена криза, която настъпи след като кабинетът на НЛП и ДСУР, оглавяван от премиера Флорин Къцу, беше свален с вот на недоверие в началото на октомври. Вотът беше иницииран от социалдемократите и подкрепен от бившия коалиционен партньор на либералите – Съюз за спасение на Румъния.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани