Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ и други страни по света забраняват влизането на пътници от някои африкански държави заради новия вариант на коронавируса

[post-views]
Заради гръмотевични бури отмениха над 800 полета в САЩ

САЩ и други страни по света забраняват влизането на

пътници от някои африкански страни заради новия вариант коронавируса, предаде Ройтерс.

САЩ ще забранят от 29 ноември на пътуващи от осем африкански страни да влизат на тяхна територия. Причината са опасения във връзка с разпространението на новия вариант на коронавируса, открит в Южна Африка, съобщи правителството на президента Джо Байдън.

Мярката не означава, че ще бъдат забранени полетите от тези страни и не важи за американските граждани, както и за хората с право на постоянно пребиваване в САЩ.

Ограниченията, които влизат в сила от понеделник, се отнасят за страните Южна Африка, Ботсвана, Зимбабве, Намибия, Лесото, Есватини, Мозамбик и Малави.

Канада затваря границите си за пътници от седем страни от южната част на Африка, съобщи пред репортери канадският министър на здравеопазването Жан-Ив Дюкло.

По думите му Отава предприема бързи действия, за да опази здравето на гражданите си. Засегнатите седем страни са същите като тези в списъка на Щатите, без Малави. Чуждите граждани няма да имат право да влизат в Канада, ако през последните 14 дни са били в тези държави.

Влизането на пътуващи от Южна Африка и пет съседни на нея страни забранява и Иран, който е най-тежко засегнатата страна от пандемията в Близкия изток, съобщи директорът на иранския Център за контрол на заболяванията Мехди Гуя, цитиран от държавната телевизия.

Египет обяви, че временно спира директните полети от и до Южна Африка, предаде държавната осведомителна агенция МЕНА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани