Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кирил Петков и заместник държавният секретар Уенди Шърман потвърдиха стратегическото партньорство между България и САЩ

[post-views]
Държавният департамент на САЩ публикува справка за сътрудничеството с България в сферата на сигурността

Заместник държавният секретар Уенди Шърман разговаря с българския премиер Кирил Петков, съобщи Държавният департамент на САЩ.

Заместник държавният секретар и министър-председателят потвърдиха стратегическото партньорство между САЩ и България. Заместник държавният секретар поздрави министър-председателя за неотдавнашното решение на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) да започне разговори с България за нейното присъединяване и потвърди ангажимента на САЩ да работят с колегите си членки на ОИСР в подкрепа на този процес.

Заместник държавният секретар Шърман благодари на министър-председателя за ролята на България като надежден съюзник в НАТО с оглед на ескалиращите действия на Русия спрямо Украйна и обсъди нашия споделен ангажимент към суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Двамата обсъдиха и целите на българското правителство в справянето с Covid пандемията, диверсификацията към чисти енергийни източници и прилагането на антикорупционни реформи като приоритети, които ще са от полза за българския народ.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани