Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Миглена Селишка спечели сребро, а Мария Оряшкова остана на пето място на европейското по борба

[post-views]
Миглена Селишка е на полуфиналите на Евро 2022

Миглена Селишка спечели второ сребро за България на Европейското първенство по борба в Унгария, след като отстъпи на Евин Демирхан от Турция на финала в категория до 50 кг. Мария Оряшкова остана на пето място, след като загуби финала за 3/5 място срещу унгарката Бернадет Над. Така България остана с четири медала от шампионата.

Трима състезатели в класически стил и четири финала при жените очакват българската борба в петия ден на Европейското първенство в Будапеща, Унгария.

Първите трима национали в класически стил извадиха добър жребий за началото на турнира. Стефан Георгиев стартира с Денис Михай (Румъния) на 55 кг, олимпиецът Айк Мнацаканян ще се бори с Бека Мамукашвили (Грузия) на 77 кг, а Йоан Димитров ще се изправи срещу Виталий Андриович (Украйна) на 87 кг.

Четири българки ще имат схватки за медали. След 19:00 Евелина Николова ще играе финал на 57 кг срещу Алина Акобия (Украйна). Тайбе Юсеин ще се изправи срещу Луиза Ниймеш (Германия) на 62 кг. След това София Георгиева излиза да се бори за бронза на 65 кг срещу румънката Инче , а Юлиана Янева ще срещне Александра Ангел в малкия финал на 72 кг.

До момента България има два сребърни и два бронзови медала от Европейското първенство по борба, а Мария Оряшкова остана на пето място в кат. до 76 кг.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани