Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Левски победи Лудогорец в разград след изключителна драма в края

[post-views]
Левски победи Лудогорец в разград след изключителна драма в края

Левски победи Лудогорец с 3:2 като гост в изключително драматичен първи полуфинален мач от турнира за Купата на България. Успехът за „сините“ дойде след гол от дузпа на Марин Петков в 11-ата минута на добавеното време.

Левски създаде първото положение във втората минута на „Хювефарма Арена“. Филип Кръстев подаде към Илиян Стефанов, който стреля в тялото на вратаря от чиста позиция и не успя да се разпише.

Лудогорец отговори с гол в 11-ата минута. Пиерос Сотириу подаде към Кирил Десподов, а нападателят на „орлите“ от около 25 метра вкара топката във вратата на стража Пламен Андреев. До края на полувремето главният съдия Ивайло Стоянов отмени едно попадение на гостите от София заради засада.

Втората част започна с положение за Лудогорец. Десподов центрира от ъглов удар и топката падна на главата на Ситириу, който обаче стреля в аут от около 7 метра. В рамките на десетина минути Левски направи пълен обрат.

В 52-та минута десният бранител Драган Михайлович се разписа за тима на Станимир Стоилов. Малко след това „сините“ поведоха в резултата с попадение на Билал Бари за 2:1.

В 80-ата минута двата отбора получиха по един червен картон след спор преди изпълнение на ъглов удар пред вратата на „сините“. Изгонени бяха капитанът на домакините Антон Недялков и централният защитник на гостите Хосе Кордоба.

Последните минути на мача бяха изключително драматични. Лудогорец изравни в третата минута на добавеното време от дузпа след игра с ръка на Цунами в наказателното поле, като точен от бялата точка бе Пиерос Сотириу. Левски обаче също получи дузпа малко по-късно заради игра с ръка на Пластун, а ударът на Георги Миланов бе спасен от Слуга. Вратарят обаче не бе стъпил на голлинията си при изпълнението и дузпата бе повторена, като този път Марин Петков не сгреши за крайното 3:2 в полза на Левски в 11-ата минута на добавеното време. След последния съдийски сигнал имаше и още червени картони, като един от тях бе за старши треньора на „сините“ Станимир Стоилов, който по всяка вероятност няма да води отбора си срещу ЦСКА-София. Реваншите от полуфиналите за Купата на България ще се изиграят на 21 и 22 април.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани