Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лондон: Русия вкарва във войната 50-годишни танкове

[post-views]
Лондон: Русия вкарва във войната 50-годишни танкове

Британското министерство на отбраната съобщи в последната си сводка, че Русия използва стари 50-годишни танкове в опита си да окупира територии в Южна Украйна.

По данни на разузнаването Русия е мобилизирала танкове от типа Т-62. Тези танкове са били въведени на въоръжение за първи път през 1961 година и тогава са били гордост за съветската армия. За този тип бойна техника обаче сега се смята, че е особено уязвима за противотанкови оръжия и че този ход показва, че Русия има недостиг от модерна и боеспособна техника, посочват от министерството на отбраната.

В сводката се отбелязва също, че руските сили продължават с опитите си да обкръжат Северодонецк и Лисичанск и наскоро са превзели няколко села североизточно от Попасна, но украиската съпротива не позволява установяване на пълен контрол на Москва върху района на Донбас.

Кореспондентката на „Скай нюз“ в Северодонецк Алекс Крауфорд съобщи тази сутрин, че положението там е много критично и изглежда просто въпрос на време падането му в ръцете на руските сили.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани