Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

България стартира със загуба от Тайланд в Лигата на нациите по волейбол при жените

[post-views]
България стартира със загуба от Тайланд в Лигата на нациите по волейбол при жените

Волейболистките от националния отбор на България стартираха със загуба в турнира за Лига на нациите, след като пандаха от Тайланд с 0:3 гейма. Турнирът от група 2 на надпреварата се провежда в турската столица Анкара, която ще е и домакин на финалните битки при дамите:

Двубоят бе първи в турнира за Лигата на нациите през 2022 година, както и официален дебют на италианския селекционер на България Лоренцо Мичели. Нася Димитрова записа първата точка за България с пусната топка за 1:3. Успешна атака на Силвана Чаушева по диагонала от зона 2 и 3:4. Мира Паскова пусна технично за 8:9. Остра топка в центъра на Нася Димитрова направи резултата 9:11. Тайландските волейболистик дръпнаха с 16:13. Лоренцо Мичели побърза да вземе прекъсване за България. Тайланд стигна до геймбол при 24:18, а след това спечели първата част с 25:20. Българските националки успяха да поведет в началото на втората част с 3:2, но волейболистките на Тайланд съумяха да обърнат развоя и да поведат с 12:10. Те стигнаха и до геймбол при 24:20. След това българските състезателки записаха 2 поредни точки до 22:24, но азиатките спечелиха частта с 25:22.

Христина Вучкова и Александра Миланова влязоха в игра за България в началото на третата част, която започна изключително равностойно. Равенството се запази до 7:7.

Лоренцо Мичели пусна в игра Петя Баракова, която замени Лора Китипова. Христина Вучкова атакува успешно в центъра за 18:21, но състава на Тайланд спечели третата част с 25:20 , а с това и мача с 3:0 гейма.

Най-резултатна бе Гергана Димитрова с 13 точки. 10 пункта реализира Нася Димитрова.

За съперника Аджчарапорн Конгиот бе над всички с 20 точки, а Чачу-Он Моксри се отчете с 13 точки.

В първата седмица на Лигата на нациите в групата на България в Анкара са още отборите на домакините, Италия, Сърбия, Нидерландия и Белгия.

Днес (1 юни) българските волейболистки почиват, а ден по-късно срещат Нидерландия в 16:00 часа.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани