Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пилот на изтребител преподаде открит урок по роботика на деца в Момчиловци

[post-views]
Пилот на изтребител преподаде открит урок по роботика на деца в Момчиловци

Пилотът на изтребител Костадин Недев представи открит урок  „Роботика и програмиране“ за деца в Момчиловци. Военният летец, който е и IT експерт, е основател на националната инициатива „Млад изобретател“, която цели да запознае децата с основите на програмирането и информационните технологии.

Урокът по време на ваканция представи пред децата по занимателен начин основни понятия от компютърната техника и роботиката. Имаше и опитна постановка с компютърно управление. Малките изобретатели сами сглобяваха първите си устройства със соларни батерии. 

С  националната инициатива „Млад изобретател“ целим да развием при децата логическо и креативно мислене, да изградим умения, които да им позволят да боравят лесно и по забавен начин със софтуер и хардуер, заяви пред БТА Костадин Недев.  Той допълни, че първият открит и безплатен урок в Момчиловци е привлякъл голям интерес от местните деца, а плановете са инициативата да продължи и да се случва регулярно.  

Бихме искали да осигурим на децата от региона възможност да се докоснат до технологиите и да запалим в тях желанието за развитие в IT сферата, посочи пилотът. Той получи преди 2 години  награда за лидерство от фондация „Стробъл“,  създадена от съоснователя на „Тесла“.  Отличието бе присъдено за разработената от Недев мобилна платформа „Млад изобретател“, която обучава в областта на инженерните технологии чрез реални, физически проекти. 

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани