Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Началникът на отбраната лично поздрави военните моряци от запаса

[post-views]
Началникът на отбраната лично поздрави военните моряци от запаса

Началникът на отбраната лично поздрави военните моряци от запаса

Клуб „Военни моряци” към Столичната организация на СОСЗР отпразнува вчера 143-ата годишнина от създаването на Българските Военноморски сили. Тържеството се състоя в клуба на пенсионера към Столична Община, район Оборище. Тържеството започна с химна на Република България и химна на Българската армия.

Слово за празника произнесе председателят на клуба на моряците контраадмирал от запаса Петър Странчевски. Членът на клубния съвет капитан І ранг от запаса Румен Тотев представи презентация за историята на Военноморските сили.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов сърдечно поздрави присъстващите за празника и разказа за задачите пред Военноморските сили. Контраадмирал Странчевски връчи на адмирал Ефтимов персонална чаша от клуб „Военни моряци”.

Присъстваха кметът на район Оборище г-н Николай Александров и председателят на Сдружение „Българско кадетско братство” г-н Недялко Кочев с членове на ръководството.

Приветствия поднесоха председателят на Съюза на Военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса, инж. Петър Велчев и управителят на клуба на пенсионера генерал-майор от запаса Петко Драгоев. Полковник от запаса Райчо Митев изпълни морски и патриотични песни. Тържеството завърши със скромен коктейл.

Източник: Otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани