Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ученици наблюдаваха демонстративни стрелби на полигон „Марково“

[post-views]
Ученици наблюдаваха демонстративни стрелби на полигон „Марково“

За поредна година множество ученици (от девети и десети клас) на Североизтока наблюдаваха демонстративни стрелби на Артилерийски полигон „Марково“, съобщават от Военно окръжие – Шумен. Денят бе вълнуващ не само за тях.

Тази година на стрелбите присъстваха и ученици от шести и седми клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Велики Преслав, които са част от голямото семейство на Младежките гвардейски отряди.  Подрастващите  наблюдаваха с интерес безпощадното поразяване на целите и уменията, които демонстрираха възпитаниците на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ гр. Шумен. В стрелбите участваха и военнослужещи от военните формирования в град Шумен.

Пред множеството зрители беше демонстрирана стрелба с леко и тежко стрелково оръжие и различни артилерийски системи.

По традиция  стрелбите завършиха с демонстрация на Реактивната система за залпов огън БМ-21 Град, която впечатли силно всички гости и предизвика бурни аплодисменти.

Демонстративни стрелби, които се провеждат на полигон „Марково“ са вълнуващо и запомнящо се изживяване за младите хора. Там те не само се запознават с професията на военнослужещите, бойните стрелби ги зареждат с много емоции и изграждат любов към Българската армия.  Воинската етика, дисциплина, организираност и точност, които демонстрират участниците в стрелбите способстват за военно-патриотичното възпитание у млади хора днес.

Източник: Otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани