Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

MBDA представи ракетите Land Precision Fires

[post-views]
MBDA представи ракетите Land Precision Fires

Новите възможности на MBDA за стрелба „повърхност–земя” за британската армия демонстрират за първи път на изложението Defense Vehicles Dynamics (DVD) 2022 (21–22 септември) в UTAC Millbrook (графство Bedfordshire). MBDA е мултинационален производител на ракети, създаден след сливането на френски, италиански и британски фирми. Семейството Land Precision Fires на MBDA, включващо ракетите Surface-Launched Brimstone и Land Precision Strike (LPS), са оръжия, които осигуряват прецизност на големи разстояния с ниски странични ефекти в широк диапазон от оперативни сценарии. Гъвкавостта на принципа „една ракета, много платформи” на моделното семейство Brimstone включва:

ПТУР Brimstone, интегрирани на платфор-мата на бронетранс-портьор Boxer

Brimstone на БТР Boxer
Концепцията Brimstone on Boxer е създадена както от Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL), така и от MBDA в отговор на нуждата на британската армия от възможности за борба с бронирани цели. Включвайки се бързо, за да осигури прецизни противотанкови оръжия на големи разстояния, мисионният модул предоставя способността на тежките бойни екипи да отблъскват противникови формации и единични цели.

Brimstone на High Mobility Transporter, серия HMT600
Концепцията Brimstone on HMT600 е създадена, за да предостави на тактическите командири на леките сухопътни сили подробна и допълваща органична способност за бързо доставяне на прецизни противотанкови ракети на големи разстояния и в обем.

Ракета Land Precision Strike
Ракетата отговаря на възникващата нужда от артилерия за поразяване на важни цели в дълбочина; цели, които могат да бъдат преместваеми и подвижни по природа. Планът е армията да бъде в състояние да изстреля ракетата LPS от широк набор от пускови установки, включително MLRS M270, удовлетворявайки стратегията „една платформа, много оръжия”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани