Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байдън заяви, че Путин е в „невероятно тежко положение“

[post-views]
Байдън заплаши с вето проектозакон, който предвижда само помощ за Израел, но не и за Украйна, нито пък план за ново финансиране за граничната охрана

Президентът на САЩ Джо Байдън определи руските атаки по украински цивилни като проява на слабост от страна на руския президент Владимир Путин, предаде ДПА.

„Мисля, че Владимир Путин е в невероятно тежко положение“, каза Байдън. По думите му руският лидер „се опитва да сплаши Украйна, за да я накара да капитулира. Но тя няма да го направи“, каза Байдън в отговор на журналистически въпрос.

В Обединеното кралство началникът на генералния щаб на британските въоръжени сили адм. Тони Радакин заклейми ядрената риторика на руския президент като „изключително безотговорна“ и призова международната общност да остане единна в противопоставянето си на нея, предаде Ройтерс.

„Путин не остана с много варианти. Оттук идва и ядрената риторика“, каза той в реч.

Радакин отказа да коментира каква според него e вероятността Путин да се готви да нанесе ядрен удар в Украйна.

„Мисля, че няма да се изненадате, ако избегна да се ангажирам с точен процент на вероятност пред вас“, каза той в отговор на въпрос от аудиторията след речта си. „Единствено бих изтъкнал безразсъдството на Русия да използва подобен език за ядрените оръжия, това е признак за отчаяние. Трябва да концентрираме вниманието си върху оказването на трайна подкрепа на Украйна и да не допускаме да бъдем въвличани в безразсъдно говорене.“

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани