Информационен център на Министерство на oтбраната

Стилияна Николова спечели първото контролно на национален отбор жени индивидуално по художествена гимнастика за 2023 година

Осем медала за България на финалите при жените на турнира по художествена гимнастика за Купа "София"

Стилияна Николова спечели първото контролно за тази година на националния отбор по художествена гимнастика за жени, което се проведе на Национална база “Раковски”. На второ място се нареди Боряна Калейн, а трета стана Ева Брезалиева.  Проверката беше и за ансамблите ни жени и девойки

В присъствието на президента на БФХГ Илиана Раева и на директора на националните отбори Деспа Кателиева, националният ни ансамбъл при жените Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова, изиграха новите си съчетания с пет обръча и три ленти/две топки.

Девойките Ева Емилова, Андреа Иванова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова представиха композициите си с пет топки и пет въжета, водени от старши треньора Кристина Илиева и от нейния помощник Жанина Иванова.

При жени индивидуално Стилияна Николова спечели контролното, а втора и трета се наредиха Боряна Калейн и Ева Брезалиева. 

На тази първа проверка за годината гимнастичките показаха солидно надграждане и напредък във всеки един компонент от играта. Специалистите и съдийките бяха единодушни, че въпреки допуснатите грешки, всички момичета играят сложна, атрактивна и красива гимнастика.

Официалното представяне на новите композиции на националните ни отбори по художествена гимнастика е насрочено за 18-и февруари от 14.30 часа в тренировъчната зала на “Арена София”.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top