Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бразилец донесе победата на ЦСКА 1948 с 1:0 над Арда

[post-views]
Бразилец донесе победата на ЦСКА 1948 с 1:0 над Арда

Отборът на ЦСКА 1948 спечели с 1:0 срещу Арда (Кърджали) в среща от 21-ия кръг на Първа лига по футбол. Бразилският защитник Елитон отбеляза единственото попадение в 70-ата минута. Гол на Алекс Петков от Арда бе отменен поради засада. С този успех футболистите на Тодор Янчев остават на трето място с актив от 42 точки, докато Арда е 7-ми с 32 пункта.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на легендата на ЦСКА и националния отбор Петър Жеков, който почина преди една седмица. На трибуните на стадиона в Бистрица е националният селекционер Младен Кръстаич.

Първото интересно положение бе за Арда Кърджали, когато Ради Цонев от пряк свободен удар шутира опасно, но топката премина близо до дясната греда на Наумов. В 21-ата минута Бирсент Караген можеше да изведе ЦСКА 1948 напред, но стреля неточно. Последва нова възможност за гостите, но удар на Умар Сако бе спасен от Наумов.

Четири минути след подновяването на играта Радослав Цонев центрира от свободен удар, а Алекс Петков с глава прати топката неспасяемо във вратата на домакините. След намесата на ВАР обаче попадението не бе зачетено заради засада.

Пет минути по-късно отново Алекс Петков отново отправи коварен удар, но този път Наумов изби.

 В 70-ата минута резервата Георги Русев центрира от ъглов удар, а Елитон от няколко метра с мощен удар се разписа.

Пет минути преди кря на редовното време ЦСКА 1948 остана с 10 души. Първоначално нарушението на Реян Даскалов в средата на терена бе подминато от рефера Станислав Тодоров, но след като преразгледа ситуацията с ВАР, той го изгони с директен червен картон.

В заключителните минути Арда създаде няколко интересни ситуации пред Наумов, но до промяна в резултата не се стигна.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани