Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Владимир Путин: Икономиката на Русия се развива по нов модел

[post-views]
Путин ще направи тази седмица първите си посещения в чужбина след началото на войната в Украйна

Икономиката на Русия се развива по нов модел, през второто тримесечие на годината се очаква значителен ръст на брутния вътрешен продукт. Това обяви президентът Владимир Путин на първата си среща с бизнеса след руското нахлуване в Украйна през февруари миналата година.

В речта си пред участниците в конгреса на Руския съюз на индустриалците и предприемачите Владимир Путин подчерта, че изтеглянето на западните инвеститори заради санкциите е шанс за руските компании да заемат освободените пазарни ниши. Според него ограниченията, които бяха въведени заради Крим през 2014 г., са довели до бурно развитие на селското стопанство в Русия.

„Сега възможностите и перспективите за развитието на бизнеса са още повече и руският бизнес не трябва да ги пропусне. Току-виж някои от компаниите, които си тръгнаха, решат да се върнат“.

Путин се обърна специално към представителите на едрия бизнес, като ги призова да не крият парите си в офшорни зони, а да инвестират в Русия.

„Отговорният руски предприемач е истински гражданин на Русия, на своята страна. Гражданин, който действа в неин интерес. Не крие активите си в офшорни зони. Регистрира компаниите си в нашата страна и не изпада в зависимост от чужди власти“.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани