Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров очаква победителя от мача Фабио Фонини – Констант Лестиен във втория кръг на турнира по тенис в Маями

[post-views]
Нов голям мач на Григор, победа над Хуркач и място на полуфиналите в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе с победителя от срещата Фабио Фонини (Италия) – Констант Лестиен (Франция) във втория кръг на турнира по тенис в Маями. Състезанието в Маями е от сериите „Мастърс 1000“.

Димитров, който е номер 21 в схемата на турнира, както и останалите поставени топ-състезатели, пропускат първия кръг и се включват един етап след това.

Жребият определи за следващ съперник на българина да е или 35-годишния ветеран Фонини, или 30-годишния французин Лестиен. Фонини е номер 91 в ранглистата на АТР и се е изправял седем пъти срещу Григор. Победите за българина са пет срещу две за италианския тенисист. Лестиен е на 60-о място в подреждането и до момента няма мач срещу хасковлията.

При победа във втория кръг българската тенис-звезда може да срещне Яник Синер. Младият италианец е номер 10 в решетката на турнира в Маями и също се включва от втория кръг.

Номер 1 в турнира Карлос Алкарас (Испания) очаква във втория кръг какво ще се случи в мача между Факундо Банис (Аржентина) и все още неясно дали играч от квалификациите или „щастлив губещ“.

Подобна е ситуацията с номер 2 Стефанос Циципас (Гърция), който ще играе с Ришар Гаске (Франция), ако опитният състезател се справи с неизвестен още противник от пресявките.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани