Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гръцките влакове отново се движат, страната се възстановява от инцидента край Лариса

[post-views]
Гръцките влакове отново се движат, страната се възстановява от инцидента край Лариса

Гръцките влакове отново се движат. Железопътният транспорт в южната ни съседка постепенно се възстановява три седмици след злощастния инцидент край ЛАриса, който взе 57 жертви и изкара на светло големите проблеми в сектора.

Рано сутринта в сряда беше възстановено движението на част от влаковете в околностите на Атина и Патра, както и по няколко туристически маршрута в Централна и Южна Гърция. Хората все още са притеснени, но в крайна сметка животът продължава, споделиха първите пътници.

„Не ме е страх, подготвена съм. Случилото се ме засегна много. Плаках доста, но все пак трябва да работим.“

турист от Канада:

„Бях 5 дни в Атина и се радвам, че възстановиха влаковете, защото автобусите са много скъпи.“

Линиите в северната част на страната обаче остават затворени, защото машинистите отказаха да се движат по маршрути, които все още имат проблеми със сигурността. Синдикатът на железопътните работници поиска от компанията-оператор на националната мрежа писмено потвърждение, че вече е безопасно преминаването през определени тунели, които по-рано пожарникарите определиха като проблематични.

Съгласно плана на правителството, железопътните услуги – и пътнически, и товарни, трябва да бъдат възстановени постепенно до 11 април. Трябва да подновим услугата, за върнем доверието на обществото, заяви гръцкият министър на транспорта и подчерта, че ако ЖП-линиите не се използват, се увеличава рискът от кражби и разрушаване на инфраструктурата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани