Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Англия с успех срещу Италия в Неапол

[post-views]
Англия с успех срещу Италия в Неапол

Стартираха квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024 година. Пресявките ще определят 24-те участници във финалния турнир. Надпревверата по групи се провежда от 23 март до 21 ноември тази година и класира 20 отбора. Напред ще продължат първите два тима от всяка от 10-те групи

Отборът на Англия спечели драматично с 2:1 гостуването си на състава на Италия в големия двубой от Група „C“ на футболните квалфикиции за класиране на Евро 2024, който бе повторение на финала от Евро 2020.

Трите лъва“ поведоха в 12-ата минута, когато след ъглов удар топката стигна до Деклан Райс, който порази вратата на „адзурите“. Хари Кейн вкара втори гол за Англия в 44-ата минута, когато се разписа от дузпа за игра с ръка на Джовани Ди Лоренцо. Единадесет минути след началото на втората част Италия се върна в мача след гол на дебютанта Матео Ретеги, дошъл след грешка на Хари Магуайър. Десет минути преди края на редовното време Люк Шоу бе изгонен след два жълти картона за две минути.

Въпреки това, тимът на Гарет Саутгейт удържа аванса си и така спечели много ценни три точки в Неапол на старта на европейските квалификации.

В другия мач от тази група Северна Македония победи Малта с 2:1.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани