Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Двама души са загинали и 29 са ранени при руски обстрел на Славянск

[post-views]
Двама души са загинали и 29 са ранени при руски обстрел на Славянск

Двама души са загинали и 29 са ранени при руския обстрел на Славянск тази сутрин, сред ранените има и дете, съобщи ръководителят на Донецката областна военна администрация Павел Кириленко.

Предишната информация от украинските власти беше за един загинал и 25 ранени. Славянск е град в Донецка област, в който преди войната живееха над 100 хиляди души.

Президентът Володимир Зеленски написа в „Телеграм“, че на място работят всички служби и оказват помощ на нуждаещите се. Продължава разчистването на развалините.

„Врагът трябва да знае: Украйна няма да прости издевателствата над своите хора, няма да прости за загиналите и ранените. Всички замесени в тази агресия ще понесат отговорност“, заяви още украинският президент.

Агенция „Униан“ съобщи, че Полша няма да предостави на Киев всичките си изтребители МиГ-29, цитирайки полския заместник-министър на външните работи Павел Яблонски. Според медийни публикации Варшава разполага с 40 такива машини, като използва 29. По-рано този месец полският президент Анджей Дуда каза, че страната му ще предаде четири МиГ-29. На следващия ден Словакия обяви предаването на 13 бойни самолета.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани