Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия обвини Украйна за нападението с дрон до Москва

[post-views]
Проруските власти в Херсон създават местни милиции

Русия обяви през деня, че е свалила украински дрон, а за командването в Киев защитата на град Бахмут остава цитирам „военна необходимост“. В същото време високопоставен представител в Кремъл, заяви, че Москва смята държавите в НАТО, за страна в конфликта и пряко отговорни за него.

При предполагаемото украинското нападение с дрон са ранени трима души, съобщават властите в град Киреевск, който се намира на 200 км от Москва и на повече от 400 км от украинската граница. 

По данни на властите руската противовъздушна отбрана е успяла да порази украински Ту-141“Стриж“, зареден с експлозиви, който се разбил в центъра на града. При експлозия има засегнати шест къщи, а прозорците на сградите в района са изпотрошени, става ясно от разпространената до медиите информация.

За сега няма официален коментар от украинска армия, която рядко говори за подобни инциденти, когато са на руска територия.

Отвъд този инцидент конфликтът в Украйна продължава с пълна сила, като най-интензивни остават боевете за град Бахмут.

Независимо от масираните руски атаки и големия брой жертви, удържането на противника вече се превърна във „военна необходимост“. Това заяви главнокомандващият на сухопътните войски на Украйна Генерал-полковни Олександър Сирски и натоварен със задачата, да удържи града.

Междувременно Русия с нова критика към НАТО. Според секретаря на Съвета за сигурност на руската федерация Николай Патрушев Москва смята страните членки в Алианса, както за страната в конфликта, така и пряко отговорни за него

Изказване на Патрушев дойде ден, след като Русия беше разкритикувана за решението да изпрати стратегически ядрени оръжия в Беларус.

НАТО и ЕС видяха в решение на Москва за безотговорно, но за сега не предвиждат да опасност руската армия да го използва.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани