Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА нанесе трето поражение за сезона на Рилски спортист в Националната баскетболна лига

[post-views]
ЦСКА постигна 13-а победа за сезона в Националната баскетболна лига за мъже

Националната баскетболна лига се завърна с четири изключително интересни двубоя от 26-ия кръг на първенството. Тимът на ЦСКА нанесе трето поражение за сезона на лидера в класирането Рилски спортист, след като го надигра в Самоков

Тимът на ЦСКА надигра с 89:86 Рилски спортист като гост в мач от 26-ия кръг на Националната баскетболна лига при мъжете. Успехът е 16-и за „армейците“, които имат и 8 загуби от началото на сезона, Рилецо е с баланс 21-3.  Срещата в „Арена Самоков“ започна ударно за гостите от София, които бързо натрупаха солиден аванс, като само за 10 минути натрупаха преднина от 14 точки, но до почивката домакините успяха да я стопят до 2 точки. След паузата баскетболистите на Людмил Хаджисотиров намериха ритъма си и двата отбора бяха равностойни на паркета, но в крайна сметка играчите на Росен Барочвски успяха да спечелят заключителните минути, а с това и мача. 

Брандън Йънг беше най-резултатен за ЦСКА с 20 точки, 14 вкара Мартин Сотиров, по 12 нанизаха Таменанг Чо, Зейн Ноулс и Драган Зекович. 
За Рилски Спортист Йордан Минчев реализира 20 точки, а 19 добави Чавдар Костов. 

В Ботевград шампионът Балкан сломи съпротивата на носителя на Купата Левски след силна последна четвърт.

Черноморец пък продължи силния си рейд с успех над Спартак Плевен, а Академик записа важен успех над Черно море Тича с 92:85 точки.

Лидер в класирането продължава да е Рилски спортист с баланс от 21-3. Втори е Балкан със 17-6, а трети – ЦСКА с актив от 16-8. Четвъртото място е за Черноморец с 15-9, пети е Спартак Плевен с 12-12, шести е Левски с 12-11, седми е Берое с 11-13, а осми – Академик Пловдив с 8-16.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани