Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шоу в памет на Queen идва в България

[post-views]
Шоу в памет на Queen идва в България

Шоу в памет на Queen идва за първи път в България. Queen Real Tribute Band гостува на 4 май в Sofia Live Club, съобщават от Facing The Sun.

Шоу в памет на Queen идва в България
Шоу в памет на Queen идва в България, снимка – Facing The Sun

Музикантите пристигат у нас след концерти в Австралия, Китай, Бразилия и Европа.

Любовта към музиката на Queen  вдъхновява групата да се събере преди шест години и да създаде трибют, в който не просто да интерпретират песните на Фреди, а да пресъздадат максимално достоверно и автентично цялата енергия на четворката от Лондон. Браян Мей – китаристът на  Queen, е впечатлен от нивото на работата на групата и изпълнява общ джем сешън с тях през 2021 г.

„Никога не сме били в България и сме много развълнувани да дойдем на 4 май. Чакахме с нетърпение тази възможност да изнесем най-доброто си представление в София“, казва Иван Ристанович, вокалист на групата.

„Репетираме непрекъснато, за да сме сигурни, че феновете ни ще получат възможно най-доброто шоу. Нямаме търпение да се видим с всички в София и да им подарим една вечер, която няма да забравят“, казва барабанистът Марко Малинкович.

Организаторите на концерта в България – Real Tributes Bulgaria коментират: „Филмът „Бохемска рапсодия“ от 2018 г. и фантастичното изпълнение на ролята от страна на Рами Малик даде възможност на страшно много хора по света да се докоснат отново до гениалния артистичен талант на Фреди Меркюри, и то от такава близост, от каквато конкретно тук, у нас само единици българи са имали късмета да го направят през 70-те и 80-те години. Този шедьовър на филмовото изкуство не просто възроди интереса към музиката на Queen в поколението, което е имало щастие да израсне с музиката му, но и създаде страшно много нови по-млади фенове, които за първи път усетиха магнитуда на енергията на артист като Фреди Меркюри. Не на последно място и заради всички онези концертни изпълнения, пресъздадени във филма едно към едно до най-дребния жест, мимика и технически детайл“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани