Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Олимпиакос загуби втория мач с Панатинайкос, Везенков се контузи

[post-views]
Александър Везенков бе най-резултатен за победата на Олимпиакос над Виртус Болоня в Евролигата

Отборът на Панатинайкос изравни общия резултат във финалната серия за титлата в гръцкото баскетболно първенство. „Детелините“ спечелиха втория мач срещу Олимпиакос с Александър Везенков в състава с драматичното 67:65. Българинът се контузи след 21 минути на паркета

Отборът на Панатинайкос изравни общия резултат във финалната серия за титлата в гръцкото първенство с Олимпиакос, след победен кош от тройката на Матеуш Понитка в последните секунди от двубоя.

Вечерта се превърна в още по-кошмарна за „червено-белите“, които освен загубата трябваше да приемат и контузията на звездата си Александър Везенков. Българинът нарани десния си крак след борба за топката две минути и половина преди края на третата четвърт на двубоя, когато бе фаулиран. Той напусна терена с помощта на съотборниците си и повече не се появи в игра. За 21 минути на паркета Везенков се отчете с 6 точки, 4 борби и 1 открадната топка.

Малко по-късно гръцкото издание bnsports.gr информира, че още преди края на срещата Александър Везенков е бил откаран в Атинския медицински център, където дясното му коляно да бъде прегледано с ядрено-магнитен резонанс.

Освен неговата липса още преди началото на двубоя стана ясно, че Костас Слукас също е вън от сметките заради стомашно заболяване, а Томас Уолкъп, който имаше 14 точки през първото полувреме, бе дисквалифициран в началото на третата четвърт заради комбинация между едно неспортсменско и едно техническо нарушение.

Така Панатинайкос спечели първото си домакинство в серията и сложи край на 14 поредни поражения срещу Олимпиакос във всички турнири. Следващата среща от финалната битка се мести в Пирея за третия мач в неделя от 21:15 часа.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани