Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Военноинвалидите и военнопострадалите получиха заслужено признание

[post-views]
Военноинвалидите и военнопострадалите получиха заслужено признание

Това, че авторитетът на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите расте бе потвърдено на тържественото отбелязване на 33 години от неговото възстановяване и 110 години от учредяване на столичното му дружество. Празникът в ЦВК започна с изпълнения на формация „Армейска песен“ от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и водосвет от представител на БПЦ с послание от българския патриарх Неофит.

Президентът и върховен главнокомандващ  Въоръжените сили Румен Радев, който е и патрон на организацията, поздрави председателя младши лейтенант от запаса инж. Петър Велчев и целия състав за неуморната и ползотворна дейност за защита на правата на военноинвалидите и военнопострадалите и за утвърждаване на патриотичния дух в обществото. Адресът на държавния глава бе прочетен от неговия съветник по сигурност и отбрана Илия Милушев.

Вашият ентусиазъм, последователност, отдаденост и упоритост дават възможност за осъществяването на редица инициативи, свързани със защитата на правата и интересите на хората, дали здравето и живота си в служба на Родината, се посочва в приветствието на заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов, което бе и от името на ръководството на МО. Продължаваме напред в родолюбивата ни дейност, каза генерал-лейтенант от запаса Димитър Илиев, директор на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“, който прочете адреса.

Военноинвалидите и военнопострадалите бяха лично поздравени от началника на Военна академия „Г.С.Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев, председателя на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков, председателя на Българската авиационна асоциация бригаден генерал от запаса Пламен Богданов, ректора на Университета по библиотекознание и информационни технологии проф. Ирена Петева, представителя на НС на БСП подполковник от запаса Таско Ерменков и председателя на БАС Евгени Белий. Приветствия бяха изпратили председателят на Народното събрание Росен Желязков, неговият заместник Кристиян Вигенин, вицепремиерът и министър на външният работи Мария Габриел, командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, началникът на ЦВО полковник Павлин Велков, председателят на БЧК академик Христо Григоров и др.

Военноинвалидите и военнопострадалите получиха заслужено признание

Във връзка със 110 години от учредяването на столичното дружество „Военноинвалид“ и за активна родолюбива дейност председателят му Емил Гуджев бе удостоен със заповед на председателя на Съюза на ветераните от войните на България доц. д-р Иван Сечанов с награден знак „За признателност“. Той и членовете на ръководството на дружеството бяха наградени с грамоти от г-н Велчев. Юбилейни грамоти получиха още дружествата в Шумен, Варна и Дупница, членовете на певческа група „Росна китка“, както и военноинвалиди и военнопострадали.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани