Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фестивалът A to JazZ започва днес в София

[post-views]
Фестивалът A to JazZ започва днес в София

Фестивалът A to JazZ започва днес в София. До 9 юли на сцената в Южен парк 2 ще се изявят над 30 световни и български изпълнители, съобщават организаторите.

Фестивалният парк открива арт зона, инсталации, изложби, богата стрийт селекция и съпътстващи активности за малки и големи.

Програмата започва с първия шоукейс концерт, който ще представи колоритен микс от стилове и националности с млади групи от Унгария, Конго, Белгия, Гърция, Сърбия и България. Директно от родината на джаза в България идват световните звезди Билал, Джудит Хил и Лакиша Бенджамин. Гостуват и младите виртуози на китара и саксофон в лицето на Матео Манкузо и Никола Банков.

Сред българските изпълнители на тази година ще бъдат Петя Станчева, Clavexperience, Криста, Bobo & the Gang и други. Акцентът върху съвременното поколение музиканти продължава мисията на A to JazZ да пречупи стигмата за джаза, доказвайки, че той вълнува редица поколения не по-малко от всички останали стилове, допълват организаторите. 

По покана на A to JazZ у нас пристигат повече от 50 международни експерти, фестивални директори, букъри, организатори, журналисти и трейнъри, които ще обединят усилия за професионалната реализация на артисти и изграждането на фестивални модели от ново поколение, а най-голямата телевизия за сценични изкуства в света – Мezzo, отново е партньор на фестивала.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани