Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лайпциг победи Йънг Бойс на старта на груповата фаза на Шампионска лига

[post-views]
Лайпциг победи Йънг Бойс на старта на груповата фаза на Шампионска лига
Лайпциг победи Йънг Бойс на старта на груповата фаза на Шампионска лига
Момент от мача Манчестър Сити (в светлосини фланелки) и Цървена звезда.

Снощи стартира 69-то издание на най-престижния европейски клубен турнир – Шампионска лига. В така наречената „Група на смъртта“ Милан и Нюкасъл завършиха при нулево равенство, а Пари Сен Жермен победи с 2:0 Борусия Дортмунд. В група „Н“  Барселона разгроми с 5:0 Антверп. Носителят на трофея Манчестър Сити пък надигра с 3:1 Цървена звезда

Йънг Бойс – РБ Лайпциг 1:3

РБ Лайпциг победи Йънг Бойс с 3:1 в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Германците бяха определяни за фаворит и прогнозите се потвърдиха. Гостите поведоха в резултата след едва 142 секунди игра на стадион „Ванкдорф“ в Берн. Мохамед Симакан откри резултата в 3-а минута за Лайпциг, а Мешак Елия изравни 33-ата.

След почивката възпитаниците на Марко Розе играха по-офанзивно Антони Рачопи спаси изстрели на Люис Опенда, а попадение на Бенджамин Шешко бе отменено поради засада. По-настойчивите действия на Лайпциг дадоха резултат  и германският тим стигна до трите точки с голове на Ксавер Шлагер в 73-а минута и на Бенджамин Шешко в добавеното време, като това бе първото му попадение в Шампионска лига.

Манчестър Сити – Цървена звезда 3:1

В другият мач от групата носителят на отличието от надпреварата Манчестър Сити победи с 3:1 Цървена звезда. „Гражданите“ имаха тотален контрол над събитията на терена, но дълго време не успяваха да вкарат попадение. След първото играта се отпуши като възпитаниците на Пеп Гуардиола отправиха цели 37 удара към вратата на Омри Глейзър. В 45-ата минута на мача на „Етихад“ Цървена звезда изненадващо излезе напред в резултата. Осман Букари прати топката в мрежата, след като получи пас от Мирко Иванич. Имаше съмнения за засада, но ВАР потвърди попадението. Манчестър Сити успя да изравни само минута след началото на второто полувреме, чрез попадение на аржентинеца Хулиан.

В 55-ата минута гол на Кайл Укоър не бе признат заради засада, но само две минути след това Сити стигна до пълен обрат, след като Хулиан Алварес отбеляза втория си гол в мача. В 73-ата минута все пак всичко свърши, след като Фил Фодън намери Родри, а той оформи крайното 3:1 в полза на Манчестър Сити. Носителят на требъл от миналия сезон е поделен лидер във временното класиране в група G с РБ Лайпциг и актив от 3 точки. Цървена звезда и Йънг Бойс засега са на дъното на таблицата.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани