Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Йенс Столтенберг се срещна с грузинския премиер Ираклий Кобахидзе

[post-views]
Външните министри на НАТО обсъждат в Букурещ военна помощ за Украйна

Президентските избори в Русия са нито свободни, нито честни. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който се срещна с грузинския премиер, за да обсъди възможно сътрудничество между Грузия и НАТО.

„Руската организация на избори в окупираните части на Грузия и Украйна е напълно незаконна“, подчерта Столтенберг. Той увери Грузия в подкрепата си за нейния суверенитет и териториална цялост. Генералният секретар на НАТО заговори и за възможно сътрудничество между Грузия и НАТО и обсъдиха сигурността в Черно море.

Йенс Столтенберг-генерален секретар на НАТО:

„Войната на Русия застрашава свободата на корабоплаване и застрашава световните доставки на храна. Но с нашата подкрепа Украйна отвърна на удара и унищожи и повреди голяма част от Черноморския флот на Русия. Успехът на Украйна й позволи да постигне необходимите икономически и глобални ползи за продоволствената сигурност за възобновяване на жизненоважния транспорт на зърно“

Преди срещата си с грузинския премиер, Столтенберг беше в Баку, където обсъди сътрудничеството между Азербайджан и НАТО.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани