Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байер Леверкузен срещу Аталанта е финала в турнира Лига Европа 

[post-views]
Байер Леверкузен срещу Аталанта е финала в турнира Лига Европа 

Италианският отбор Аталанта и германският Байер Леверкузен ще спорят на финала в турнира Лига Европа. Бергамаските се класираха за първи европейски финал в историята си

Аталанта – Марсилия 3:0

Отборът на Аталанта победи с 3:0 тима на Марсилия в мач-реванш от 1/2-финалите на Лига Европа. „Синьо-черните“ се класират за финала с общ резултат 4:1, след равенство в първата среща. Головете за триумфа отбелязаха Адемола Луукман в 30-ата минута, Матео Руджери в 52-рата и Ел Билал Туре в добавеното време. Така бергамаските се класираха за първи европейски финал. Усешането за интересен мач се носеше още в часовете преди неговото начало. Феновете създадоха страхотна атмосфера пред самия стадион, а вече, заели местата си по трибуните направиха изключително шоу. Половин час след началото логичното се случи играчите на Аталанта взривиха трибуните с дългоочаквания гол. Адемола Луукман се озова очи в очи с Пау Лопес и преодоля стража, откривайки резултата. След почивката италианците удвоиха головете си след попадение на Руджери, а крайното 3:0 оформи Туре с което Аталанта се класира за първи път на финал в Лига Европа.

Байер Леверкузен – Рома 2:2

Съперник на Аталанта на финала в Дъблин ще бъде тимът на Байер Леверкузен. Германците ще спорят за трофея в Лига Европа, след като Йосип Станишич измъкна равенство 2:2 у дома и удължи непобедената си серия до рекордните 49 мача. Леверкузен стана победител с 4:2, след като Леандро Паредес отсъди дузпи във всяко полувреме и изведе Рома напред с 2:0, но Джанлука Манчини си отбеляза автогол и Байер отново поведе, а Станишич се разписа седем минути преди края на добавеното време, за да запази успеха на Байер Леверкузен.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани