Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Извършен е опит за похищение на кораб източно от йеменския град Аден, съобщи Британската организация за търговско мореплаване

[post-views]
Извършен е опит за похищение на кораб източно от йеменския град Аден, съобщи Британската организация за търговско мореплаване

Британската организация за търговско мореплаване е получила информация за неуспешен опит за похищение на плавателен съд на 195 морски мили (над 360 километра) източно от йеменския град Аден, предаде Ройтерс.

Капитанът на кораба е съобщил, че е бил приближен от малка лодка, в която е имало пет-шест въоръжени хора, като са имали и стълби.

Бойци на хусите извършват нападения с дронове и ракети по търговските кораби във или около Червено море, както и в Индийския океан, за да покажат подкрепа за палестинците във войната в Газа.

Въоръжените нападатели с малката лодка са открили огън по кораба, но впоследствие са били принудени да се оттеглят, тъй като охранителите на мореплавателния съд са отвърнали на огъня, съобщи британската организация.

Според информацията мореплавателният съд и екипажът му са в безопасност и продължават да плават към следващото планирано пристанище.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани