Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров се класира за втория кръг на откритото първенство на САЩ по тенис, Цветана Пиронкова се завърна с победа

[post-views]
Григор Димитров се класира за третия кръг на Ролан Гарос, след драма и нов петсетов двубой

grigor-dimitrovГригор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на САЩ. Най-добрият ни тенисист надигра представителя на домакините Томи Пол с 3:0 сета. При жените Цветана Пиронкова се завърна с победа на корта след повече от три години отсъствие:

Поставеният под номер 14 хасковлия се наложи категорично над представителя на домакините Томи Пол с 6:4, 6:3, 6:1 за 111 минути. Миналогодишният полуфиналист на „Флашинг Медоус“ не допусна пробив в мача, като отрази всичките седем възможности на съперника. Той пласира 22 печеливши удара срещу едва 13 на Пол. 20-ият в класацията на АТП Димитров стартира мача с брейк и запази преднината си до края на първия сет. Той направи още два пробива в началото и в края на втората част, а в третия сет поведе с 3:0 гейма и до края нямаше проблеми. Във втория кръг българинът ще се изправи срещу унгареца Мартон Фучович, който победи Уго Делиен (Боливия) с 6:3, 6:3, 6:1.

При жените Цветана Пиронкова се завърна с победа на корта след повече от три години отсъствие.PIRONKOVA-1

Пиронкова елиминира 21-годишната рускиня Людмила Самсонова с 6:2, 6:3 за 80 минути в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.

32-годишната пловдивчанка записа първата си победа в професионалния тенис от юли 2017 година на „Уимбълдън“, където тя участва за последно, след което лекуваше контузия, а междувременно роди син.

Бившата номер 31 в света се включи в надпреварата със „защитен ранкинг“. Пиронкова показа стабилна игра от крайната линия, като допусна само 13 непредизвикани грешки срещу цели 33 на дебютиращата в основната схема на „Флашинг Медоус“ Самсонова.

Във втория кръг Цветана Пиронкова ще се изправи срещу поставената под номер 10 Гарбине Мугуруса от Испания, която елиминира японката Нао Хибино с 6:4, 6:4.

Пиронкова не е играла срещу 26-годишната испанка досега.

Първата ракета на България Виктория Томова отпадна при дебюта си в основната схема на Откритото първенство на САЩ. 133-а в световната ранглиста Томова загуби от поставената под номер 22 представителка на домакините Аманда Анисимова с 5:7, 5:7 в мач , който продължи 87 минути.

Серина Уилямс записа пореден рекорд в своята кариера. Тази нощ американката спечели със 7:5, 6:3 двубоя си срещу Кристи Ан в първия кръг на US Open. Така тя записа 102-ата си победа на Флашинг Медоус и подобри рекорда на Крис Евърт от 101 успеха на кортовете в Ню Йорк.

38-годишната Серина Уилямс, която е шесткратна победителка на US Open, показа леки колебания в началото на мача, но след това успя да сломи съпротивата на своята сънародничка. Така тя продължава да преследва 24-ата си титла от Големия шлем.

В същото време нейната сестра Винъс Уилямс отпадна рано от надпреварата. Тя загуби в два сета 3:6, 5:7 от 20-ата поставена в схемата Каролина Мучова от Чехия.

За втория кръг се класира и друга от фаворитките на домакините Мадисън Кийс. Тя не срещна особени трудности и срещу Тимеа Бабош и се наложи с 6:1, 6:1.

 

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани