Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поредна рокада в кабинета на Тереза Мей – още един британски министър подаде оставка

[post-views]
Лондон свика кризисната комисия „Кобра“ заради задържания от Иран британски кораб

May_TeresaПоредна рокада в британското правителство. Министърът за международното развитие Прити Пател подаде оставка, след като стана ясно, че е провела серия нерегламентирани срещи с висши израелски политици.
Бившият вече министър Прити Пател прекъсна посещението си в Африка, след като беше извикана на „Даунинг Стрийт” 10, за да даде обяснение за непозволените контакти с израелски политици.
По-рано британски медии обявиха, че по време на почивка в Израел, Пател е провела общо 12 тайни срещи с местни държавници, включително с премиера Бенямин Нетаняху, без одобрението на официалните британски власти, като е коментирала финансиране на правителството в Тел Авив.
Според дипломатическия протокол, установен в Кралството, член на кабинета би трябвало да проведе реципрочни срещи и с израелските, и с палестинските власти.
Пател е посетила също израелска военнополева болница на Голанските възвишения, въпреки че Лондон не признава за законен установения там контрол на Тел Авив.
Оставката е втората в кабинета на Тереза Мей в рамките на седмица, след като Майкъл Фалън напусна поста министър на отбраната след сексскандал.

Най-ново

Единична публикация

Избрани