Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров оцеля в петсетов трилър с Багдатис

[post-views]

Григор Димитров се класира успешно за четвърти кръг на Australian Open, след драматичен петсетов дуел с кипърския ветеран Маркос Багдатис, в който българинът измъкна успех с 3:2 сета. В началото Димитров изпитваше затруднения с първия сервис, както и с бекхенда.
Багдатис осъществи два пробива и спечели сета с 6:4. Хасковлията подобри играта си и взе втората част с 6:3. В третия сет обаче играта на българина отново претърпя регрес, а опитният кипърец не пропусна да се възползва от отворената възможност, за да поведе след 6:3.
В четвъртата част Маркос Багдатис на практика подари пробив на Димитров и с това и равенството – 2:2. Загубеният четвърти сет до голяма степен пречупи кипъреца и силите му видимо свършиха. Първата ни ракета доминираше тотално над своя съперник и успешно затвори мача при резултат 3:2 сета, макар и имайки нужда от три часа и половина, за да сломи коравия си опонент.
Следващият съперник на Димитров е Анди Мъри. Българинът победи олимпийския шампион миналата година в 1/4-финал на „Уимбълдън”, но сега очаква много по-различен мач.
Димитров коментира, че Мъри гледа с оптимизъм напред и има нов щаб.
„Със сигурност това ще му даде повече вълнение и енергия, но аз съм подготвен. В същото време усещам себе си доста стабилен. Мисля, че единственото, което мога да направя, е да изляза и да играя моя тенис”, добави Гришо.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани