Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Празнува цитаделата на ВМС

[post-views]

5-Varna4С поредица от прояви беше отбелязана 118-годишнината от създаването на Военноморска база Варна – цитаделата на българските флотски традиции, мястото, където са родени ударните ни сили на море, формированието, превърнало се в първопроходец на евроатлантическата ни интеграция, съобщиха от ВМС.

Събитията, с които военните моряци отбелязват годишнината и празника на Пункт за базиране Варна, който е правоприемник на базата, започнаха преди повече от месец с провеждането на спортни състезания. Командирът на Пункта за базиране капитан първи ранг Георги Георгиев награди победителите.

Във Фестивалния и конгресен център беше открита фотоизложбата „Ежедневието на военните моряци“. В концертната зала на Военноморския клуб се състоя Офицерски бал. 

С военен ритуал в Пункт за базиране Варна бяха тържествено вдигнати националното знаме, военноморските флагове и флаговете за разцветяване. Преди началото на ритуала моряците посрещнаха началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов, който от 2006 до 2009 г. е бил командир на Военноморска база Варна.                  

Най-ново

Единична публикация

Избрани