Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гвардейците отново с титла по футбол

[post-views]

futbol_voenniТимът на Националната гвардейска част отново спечели първенството на софийския гарнизон по футбол на малки вратички. Шампионатът по традиция се проведе в залата на Военна академия. Във финалната среща НГЧ се наложи над СВ с 2:0, като головете бяха отбелязани в 25-ата и 37-ата минута от подполковник Кънчо Иванов. 
В срещата за третото място ВВС се наложи над ВА с 4:1 след изпълнение на дузпи. В редовното време двубоят приключи 1:1 с попадения на Емил Цветанов и Калин Стоянов. 
Иначе интрига имаше  и в полуфиналните срещи. В първия полуфинал един срещу друг застанаха съставите на ВВС и СВ. Пехотинците победиха летците с 4:0, като отбелязаха по две попадения във всяка част. С два гола се отчете Емил Бункин, а по един гол отбелязаха Георги Тодоров и Венислав Николов. Битката на терена беше оспорвана до отбелязването на първия гол, след което нивото на игра на отборът на ВВС спадна. Във втория мач, игран от 15 ч., домакините на турнира от ВА загубиха с 0:5 от Националната гвардейска част. Два гола за победата отбеляза командирът на гвардейците бригаден генерал Боян Ставрев. Също две подения в сметката си записа Петър Раков. Още един гол добави началник- щабът на гвардейската част подполковник Кънчо Иванов. 
Призьорите в турнира бяха наградени с медали и купи от генерал-майор Тодор Дочев, началник на ВА.

Най-ново

Единична публикация

Избрани