Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-накрая „Оскар” и за Леонардо Ди Каприо

[post-views]

leo-dicaprio-oscarsАмериканската филмова академия връчи за 88-ми път наградите Оскар на бляскава церемония в Кодак Туиътър в Лос Анджелис. Независимо, че драмата Спотлайт беше обявена за най-добър филм в центъра на прожекторите попадна звездата Леонаро Ди Каприо, който най-накрая получи първия си Оскар.
С изненада критиците посрещнаха решението на журито на американската филмова академия да награди с най-високото отличие филма „Спотлайт”. Лентата е направена по действителен случай и се разказва за разследващия журналистически екип, разкрил блудствата с малолетни в католическата църква.
Истинският победител на тазгодишните Оскари обаче е Леонардо ди Каприо, който беше отличен за най-добър актьор за участието му във филма „Завръщането”. Лентата, пак по действителен случай, грабна три статуетки, включително за най-добър режисура и операторско майсторство.
Не по-малка изненада се оказаха шестте приза за фантастичния екшън „Лудия Макс:Пътят на яростта”.
За най-добра актриса беше обявена Бри Ларсън за трилъра „Стая”, а анимацията „От вътре навън” за четвърта година по ред донесе Оскар на Дисни.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани